IJsboerderij Heidehoeve

 

IJsboerderij Heidehoeve

IJsboerderij Heidehoeve ligt tegen de rand van Etten-Leur, vlakbij de Vloeiweide. Op de boerderij is in 1999 een hygiënische ijsbereidingsruimte gebouwd en is men sindsdien gestart met het bereiden van ijs. IJs dat staat voor kwaliteit en ambachtelijk ijs, gemaakt met melk van eigen koeien. Zij produceren volgens de HACCP en leveren aan horeca, winkels en particulieren.

 

 

IJsbereiding

Men maakt diverse soorten ijs. Het roomijs wordt volgens de klassieke methode à l`Anglaise vervaardigd. Het ijs wordt gemaakt van verse gepasteuriseerde melk van eigen koeien, zonder emulgatoren en kleurstoffen, maar wel met gepasteuriseerd eigeel en natuurlijke verdikkingsmiddelen. Verder bestaat het assortiment uit sorbetijs, gemaakt van vers fruit en geschikt voor mensen met een koemelkallergie. Ook maakt men yoghurtijs en Diabetesijs in diverse smaken.

 

Rundveehouderij

Het bedrijf heeft ongeveer 60 melkkoeien en 40 stuks jongvee. Zij hebben een nagenoeg aaneengesloten bedrijf met ongeveer 27 Ha grond in eigendom.


Sinds 2011 heeft men een IDV-stal (Integraal Duurzame Vrijloopstal). Deze stal past binnen de huidige trend om maatschappelijk, duurzaam en verantwoord te ondernemen. De bodem van de stal is van stro, waarin de koeien vrij kunnen lopen en/of liggen. Hierdoor kunnen zij beter uiting geven aan hun natuurlijk kuddegedrag.

 

Daarnaast hebben de koeien ten opzichte van een “traditionele” ligboxenstal een dubbele oppervlakte ter beschikking, waardoor het dierenwelzijn is verbeterd. De bovenbouw van de stal bestaat uit een plastic kasconstructie. Dit zorgt voor veel licht en door de transparante bouwstijl kunnen de koeien ook van afstand goed worden gezien. Ondanks dat de koeien in de stal een grote comfort hebben grazen zij in de zomer buiten.

 

De koeien worden de hele dag door automatisch gemolken met een melkrobot.

 

 

Terug

^ Naar boven