Luik

Het verhaal

Toen Daan nog een klein opdondertje was, brande hij al snel zijn neus aan de pannen van zijn moeder. Doordat hij de leraren op school vaak over het kookpunt heen bracht, stond hij al snel achter het fornuis in de keuken te werken, waar hij eerst was begonnen als afwasser.

 

Door zijn passie voor lekker eten en zijn ondernemende geest reisde hij de hele wereld rond en kwam hij in aanraking met diverse culturen en speciale eetgewoontes/keukens. Op diverse locaties op de wereld werkte Daan als kok, maar ook als gastheer, o.a. bij de Olympische spelen van Sydney en Londen. Daarnaast werkte hij ook nog op verschillende cruiseschepen, met een capaciteit van vijfentwintighonderd passagiers en duizend bemanningsleden. Een klein drijvend vakantiedorp dus. Vanuit Amerika reisde hij door naar St. Maarten, waar hij nog met een hooggekwalificeerde Zuid-Afrikaanse chefkok werkte, waar hij de kunstjes van het vak nog beter onder de knie heeft leren krijgen.

 

In Nederland heeft Daan inmiddels op diverse goede locaties gekookt als kok en chef-kok. Sinds 2007 werkte hij als freelance kok door heel Nederland. Hier verrichte hij kookwerkzaamheden in instellingskeukens tot in het sterrenrestaurant van Ron Blauw. Enkele jaren geleden startte hij een eigen onderneming en vanaf mei 2015 is Daan in de Bredase wijk 't Ginneken van start gegaan.

 

Omdat er zoveel mooie plekken op de wereld zijn en dit behouden moet blijven aan alle generaties na ons, streeft restaurant “De Saeck” het principe na van de 3 P’s: ”First Planet, People and than Profit”, waarbij we ons eerst inzetten voor het welzijn en geluk van de planeet en haar mensen en daarna pas een winst nastreven...

 

 

 

 

^ Naar boven