Luik

Onze producten

Wij gaan voor kwaliteit en niet smaakloze kwantiteit.


Waarom smaakt een rode verse tomaat uit Italië vele malen beter dan een rode waterbal hier uit de supermarkt? Of waarom smaakt een sinaasappel in Nederland zuur en in Spanje lekker zoet. We zijn helaas niet beter gewend maar als je de echte unieke smaken van de producten kent, dan wil je niets anders meer.

Daarom werkt onze chef Daan met uitsluitend verse producten uit de regio, van boeren waarvan hij weet dat die hoogstaande producten verkopen en niet met die smakeloze producten die veel te vroeg geplukt zijn, waardoor ze belangrijke smaken en vitaminen missen.


Onze visie op goed eten

 

Vroeger kwam eten nog van het land van de boer om de hoek, of moest je het nog zelf plukken. Nu worden de bananen in Australië geplukt en kunnen ze twee dagen later in uw fruitmand liggen. Een enorme verandering voor ons leven. Net als alles in de wereld, is ons voedingspatroon totaal vernieuwd. Dit, omdat onze wereld steeds kleiner wordt. Omdat ons lichaam al duizenden jaren gewend is aan een eetpatroon van producten uit de streek, wordt ons lichaam nu elke dag verrast door producten van andere culturen, wat voor een paar keer per week geen kwaad kan. Hierdoor zie je in de wereld echter steeds meer mensen met allergieën verschijnen.

 

Onze producten komen van

 

  • De biologische groentenboer, “de Heulhoeve”, te Hoeven
  • rund- en varkensvlees van “Slachterij Jos en Roy Havermans” te Wagenberg
  • lokaal ijs van ”IJsboerderij Heidehoeve” te Etten-Leur
  • Texels lamsvlees van ”Chateaubriand” in Heemstede
  • lokale wijn van “de Linie” uit Made
  • en kaas van ”Kaasboerderij ’t Vaartje” te Etten-Leur

 

Daarnaast voeren wij producten van groothandels "de Zaaister (EKO)" en "Sligro", waar ze (net als restaurant "de Saeck") de duurzame en biologische weg zijn ingeslagen.

 

 

 

 

^ Naar boven