Luik

De Saeck

 

VERRASSEND MEDITERRAANS

 

 


!! Door huidig personeelstekort zullen we de komende weken wat minder geopend zijn!!

 

 

We hopen dat u begrip voor de situatie kunt hebben, maar nog meer dat u geschikte mensen aanspoort om bij ons te komen solliciteren.

 

We zijn weer geopend vanaf 8 augustes.

Vernieuwde kaart, vernieuwde service.

 


Tijd voor een spannend etentje in Breda? Kom aan tafel bij De Saeck. Kies van de kaart, ga voor een menu. Chef-kok Daan Hoogeveen zal u hoe dan ook smakelijk verrassen.


Uit eten bij De Saeck draait om biologische ingrediënten, geliefde streekproducten en spannende smaakcombinaties. De oorsprong van ons menu ligt in de mediterrane keuken. Op basis daarvan toveren we met boeiende smaakcombinaties en vernieuwende bereidingswijzen.- 3 Gangen menu 47,00 - met member-card 23,50.

 

- 4 Gangen menu 51,75 - met member-card 31,00.

 

- 5 Gangen menu 56,75 - met member-card 37,00.


 

Restaurant in het Ginneken

 

U vindt De Saeck aan de Ginnekenweg 262, aan een van de gezelligste culinaire straten van Breda, nabij de alom bekende Ginnekenmarkt te Breda. 

 

 

Genieten van het mooie weer ? Wij openen het dak van de serre!

 

We ontvangen u graag (weer) in ons restaurant!

Met vriendelijke groet,

 

tot snel team "De Saeck".

 

 

 


 

Wij gaan voor kwaliteit niet smaakloze kwantiteit.

 

Waarom smaakt een rode verse tomaat uit Italië vele malen beter dan een rode waterbal hier uit de supermarkt? Of waarom smaakt een sinaasappel in Nederland zuur en in Spanje lekker zoet. We zijn helaas niet beter gewend maar als je de echte unieke smaken van de producten kent, dan wil je niets anders meer.

Daarom werkt onze chef Daan met uitsluitend verse producten uit de regio, van boeren waarvan hij weet dat die hoogstaande producten verkopen en niet met die smakeloze producten die veel te vroeg geplukt zijn, waardoor ze belangrijke smaken en vitaminen missen.


Onze visie op goed eten

 

Vroeger kwam eten nog van het land van de boer om de hoek, of moest je het nog zelf plukken. Nu worden de bananen in Australië geplukt en kunnen ze twee dagen later in uw fruitmand liggen. Een enorme verandering voor ons leven. Net als alles in de wereld, is ons voedingspatroon totaal vernieuwd. Dit, omdat onze wereld steeds kleiner wordt. Omdat ons lichaam al duizenden jaren gewend is aan een eetpatroon van producten uit de streek, wordt ons lichaam nu elke dag verrast door producten van andere culturen, wat voor een paar keer per week geen kwaad kan. Hierdoor zie je in de wereld echter steeds meer mensen met allergieën verschijnen.

 

Onze producten komen van

 

  • rund- en varkensvlees van “Slachterij Jos en Roy Havermans” te Wagenberg
  • lokaal ijs van ”IJsboerderij Heidehoeve” te Etten-Leur
  • lokale wijn van “de Linie” uit Made
  • en kaas van ”Kaasboerderij 

 

Daarnaast voeren wij producten van groothandels "de Zaaister (EKO)" en "Sligro", waar ze (net als restaurant "de Saeck") de duurzame en biologische weg zijn ingeslagen.

 

Kunst in de Saeck

04 mei 2018

Moederdag 13-5

04 mei 2018

 

Gratis 3 gangen diner/lunch voor de moeders op moederdag!!

 

Ecochic uit eten in Breda

02 mei 2018

 

Een vegetarisch of flexitarisch eetpatroon is niets vreemds meer. Vegan… dat moet bij het grote publiek nog een plek vinden. Met rijke veganistische gerechten op de kaart werkt De Saeck daar volop aan mee.

 

In Europa is Amsterdam de vegan-hoofdstad. Het aantal restaurants dat vegan serveert per inwoner is nergens hoger. Ook Breda doet mee. In de stad vind je als veganist een aantal goede mogelijkheden. In het Ginneken serveert restaurant De Saeck verrassende veganistische gerechten.

 

Chef-kok Daan Hoogeveen houdt van groente. “Voor velen speelt vlees of vis de hoofdrol. Dat is toch waar de meesten het eerst naar kijken. Groente is vaak een bijzaak. Juist daarom kun je ermee verrassen.” In een vegan gerecht komt geen enkel dierlijk product voor. Hierin komt de creativiteit van Daan volledig tot zijn recht.


Rivke Jaffe, antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van het boek Green Consumption, heeft er een mooie term voor: ecochic. Ethisch consumeren, milieubewust genieten. Ultra-gezond eten en tegelijk jezelf verwennen.

^ Naar boven