Luik

De Saeck

 

VERRASSEND MEDITERRAANS


Tijd voor een spannend etentje in Breda? Kom aan tafel bij De Saeck. Kies van de kaart, ga voor een menu. Chef-kok Daan Hoogeveen zal u hoe dan ook smakelijk verrassen.


Uit eten bij De Saeck draait om biologische ingrediënten, geliefde streekproducten en spannende smaakcombinaties. De oorsprong van ons menu ligt in de mediterrane keuken. Op basis daarvan toveren we met boeiende smaakcombinaties en vernieuwende bereidingswijzen.- 3 Gangen menu 47,00 - met member-card 23,50.

 

- 4 Gangen menu 51,75 - met member-card 31,00.

 

- 5 Gangen menu 56,75 - met member-card 37,00.


 

Restaurant in het Ginneken

 

U vindt De Saeck aan de Ginnekenweg 262, aan een van de gezelligste culinaire straten van Breda, nabij de alom bekende Ginnekenmarkt te Breda. 

 

 

Genieten van het mooie weer ? Wij openen het dak van de serre!

 

We ontvangen u graag (weer) in ons restaurant!

Met vriendelijke groet,

 

tot snel team "De Saeck".

 

 

 


 

Wij gaan voor kwaliteit niet smaakloze kwantiteit.

 

Waarom smaakt een rode verse tomaat uit Italië vele malen beter dan een rode waterbal hier uit de supermarkt? Of waarom smaakt een sinaasappel in Nederland zuur en in Spanje lekker zoet. We zijn helaas niet beter gewend maar als je de echte unieke smaken van de producten kent, dan wil je niets anders meer.

Daarom werkt onze chef Daan met uitsluitend verse producten uit de regio, van boeren waarvan hij weet dat die hoogstaande producten verkopen en niet met die smakeloze producten die veel te vroeg geplukt zijn, waardoor ze belangrijke smaken en vitaminen missen.


Onze visie op goed eten

 

Vroeger kwam eten nog van het land van de boer om de hoek, of moest je het nog zelf plukken. Nu worden de bananen in Australië geplukt en kunnen ze twee dagen later in uw fruitmand liggen. Een enorme verandering voor ons leven. Net als alles in de wereld, is ons voedingspatroon totaal vernieuwd. Dit, omdat onze wereld steeds kleiner wordt. Omdat ons lichaam al duizenden jaren gewend is aan een eetpatroon van producten uit de streek, wordt ons lichaam nu elke dag verrast door producten van andere culturen, wat voor een paar keer per week geen kwaad kan. Hierdoor zie je in de wereld echter steeds meer mensen met allergieën verschijnen.

 

Onze producten komen van

 

  • rund- en varkensvlees van “Slachterij Jos en Roy Havermans” te Wagenberg
  • lokaal ijs van ”IJsboerderij Heidehoeve” te Etten-Leur
  • lokale wijn van “de Linie” uit Made
  • en kaas van ”Kaasboerderij 

 

Daarnaast voeren wij producten van groothandels "de Zaaister (EKO)" en "Sligro", waar ze (net als restaurant "de Saeck") de duurzame en biologische weg zijn ingeslagen.

 

We werken aan de nieuwe kaart..

28 februari 2018

Ook wij gieten wat binnen met de carnaval!!

09 februari 2018

Carnaval restaurant "De Saeck"


Tijdens het carnaval word er veel gegoten, zo gieten we de gietvloer in de keuken.
Stefan daardoor aan de kook in de serre, gelukkig nog niet over gekookt.

Dit weekeinde daarom speciaal Snaeck menu, omdat iedereen gek doet met het carnaval doen we dat ook maar.
4 gangen snack menu voor de prijs van 3 gangen.

We zien jullie wel verschijnen in 't aogje!!

Nieuwe wijnkaart

02 februari 2018

Nieuwe topwijnen op de kaart

Het is ons gelukt. We hebben een aantal wijnen van topkwaliteit aan onze kaart toegevoegd. De nieuwe wijnen van ‘De Saeck’ zijn zo puur als maar kan. De wijnen zijn geproduceerd zonder toevoeging van suikers of zuren. En de smaak? Die is super.


Een van de schenkwijnen van onze nieuwe wijnkaart behoort zelfs tot de beste vijftig wijnen van de wereld. Voortaan kun je bij ons elke dag de beste wijn van de aardkloot drinken. Aan de Ginnekenweg geniet je van wijnen die ook bij onze collega’s van restaurant De Librije op de kaart staan!

 

 

 

^ Naar boven