Luik

De Saeck

 

VERRASSEND MEDITERRAANS

 

 

 


Tijd voor een spannend etentje in Breda? Kom aan tafel bij De Saeck. Kies van de kaart, ga voor een menu. Chef-kok Daan Hoogeveen zal u hoe dan ook smakelijk verrassen.


Uit eten bij De Saeck draait om biologische ingrediënten, geliefde streekproducten en spannende smaakcombinaties. De oorsprong van ons menu ligt in de mediterrane keuken. Op basis daarvan toveren we met boeiende smaakcombinaties en vernieuwende bereidingswijzen.- 3 Gangen menu 47,00 - met member-card 23,50.

 

- 4 Gangen menu 51,75 - met member-card 31,00.

 

- 5 Gangen menu 56,75 - met member-card 37,00.


 

Restaurant in het Ginneken

 

U vindt De Saeck aan de Ginnekenweg 262, aan een van de gezelligste culinaire straten van Breda, nabij de alom bekende Ginnekenmarkt te Breda. 

 

 

Genieten van het mooie weer ? Wij openen het dak van de serre!

 

We ontvangen u graag (weer) in ons restaurant!

Met vriendelijke groet,

 

tot snel team "De Saeck".

 

 

 


Biologisch restaurant aan de Ginnekenweg in Breda

Uit eten bij De Saeck in Breda draait om biologische ingrediënten, geliefde streekproducten en spannende smaakcombinaties. De oorsprong van ons menu ligt in de mediterrane keuken. Op basis daarvan tovert onze chef-kok Daan Hoogeveen met boeiende smaakcombinaties en vernieuwende bereidingswijzen. Reserveer vandaag nog een tafeltje in ons restaurant aan de Ginnekenweg in Breda en laat u smakelijk verrassen.

 

Pure producten vormen de basis binnen het restaurant aan de Ginnekenweg in Breda

Waarom smaakt een rode verse tomaat vele malen beter dan een rode waterbal uit de supermarkt? Of waarom smaakt een sinaasappel in Nederland zuur en in Spanje lekker zoet? Wij laten u graag kennismaken met de echte unieke smaken van diverse producten van boeren uit de regio. Daarna wilt u niets anders meer!

 

Onze visie op goed eten

In de loop der jaren is ons voedingspatroon totaal vernieuwd. Vroeger kwam het eten nog van het land van de boer om de hoek of moest u het zelfs zelf plukken. Tegenwoordig worden de bananen in Australië geplukt en liggen ze een paar dagen later in de supermarkt. Wij geloven in pure smaken en producten vol met vitaminen en belangrijke voedingsstoffen. Onze producten komen van:

  • Rund- en varkensvlees van “Slachterij Jos en Roy Havermans” te Wagenberg
  • Lokaal ijs van ”IJsboerderij Heidehoeve” te Etten-Leur
  • Lokale wijn van “de Linie” uit Made

 

Daarnaast voeren wij producten van groothandels "de Zaaister (EKO)" en "Sligro", waar ze (net als restaurant "de Saeck") de duurzame en biologische weg zijn ingeslagen.

 

Passie voor echt lekker eten en de natuur in Ginneken

Natuurlijk staat het serveren van lekker eten in ons restaurant aan de Ginnekenweg in Breda voorop. Maar daarnaast streven wij het principe van de 3 P’s na: ‘First Planet, People and than Profit’. We zetten ons graag in voor het welzijn en geluk van de planeet en haar mensen. Uiteindelijk worden we daar allemaal gelukkiger van. Benieuwd geworden naar onze biologische gerechten? Wij zien uw reservering graag tegemoet.

 

Kunst in de Saeck

04 mei 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moederdag 13-5

04 mei 2018

 

Gratis 3 gangen diner/lunch voor de moeders op moederdag!!

 

Ecochic uit eten in Breda

02 mei 2018

 

Een vegetarisch of flexitarisch eetpatroon is niets vreemds meer. Vegan… dat moet bij het grote publiek nog een plek vinden. Met rijke veganistische gerechten op de kaart werkt De Saeck daar volop aan mee.

 

In Europa is Amsterdam de vegan-hoofdstad. Het aantal restaurants dat vegan serveert per inwoner is nergens hoger. Ook Breda doet mee. In de stad vind je als veganist een aantal goede mogelijkheden. In het Ginneken serveert restaurant De Saeck verrassende veganistische gerechten.

 

Chef-kok Daan Hoogeveen houdt van groente. “Voor velen speelt vlees of vis de hoofdrol. Dat is toch waar de meesten het eerst naar kijken. Groente is vaak een bijzaak. Juist daarom kun je ermee verrassen.” In een vegan gerecht komt geen enkel dierlijk product voor. Hierin komt de creativiteit van Daan volledig tot zijn recht.


Rivke Jaffe, antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van het boek Green Consumption, heeft er een mooie term voor: ecochic. Ethisch consumeren, milieubewust genieten. Ultra-gezond eten en tegelijk jezelf verwennen.

^ Naar boven