Luik

Het welzijn en geluk van de planeet

Tijdens zijn reizen werd Daan zich niet alleen bewust van de schoonheid van het koken, maar ook van de prachtige natuur die wij op aarde hebben.

 

Omdat al deze mooie plekken op de wereld behouden moeten blijven aan alle generaties na ons, én omdat het onrecht en de armoede bestreden dienen te worden, streeft restaurant “De Saeck” het 3P-principe na: ”First People, Planet and than Profit”, waarbij we ons inzetten voor het behoud van de planeet, het welzijn en geluk haar mensen en daarna pas een winst nastreven. 

 

Wij werken in de Saeck met onze belangen in deze volgorde.

 

People

We willen uiteraard de beste zorg voor onze gasten op de eerste plaats. Daarnaast is de Saeck bereid personeel met minder kansen aandacht te geven en een stapje verder te helpen. Immers iedereen verdient een kans om het vak te leren.

 

Planet

Daarnaast wordt gedacht aan lokale kleine ondernemers waar duurzame producten vandaan komen in plaats van inkoop bij de groothandel. Met biologische en/of duurzame producten in de keuken en de filosofie van 40% vlees en 60% groenten op het bord, denken we aan het milieu en aan de gezondheid van onze gasten. We maken daarnaast stappen naar betere afvalscheiding en het verduurzamen van ons energieverbruik.

 

Profit

Door duurzamere producten te gebruiken hebben we een hogere kostprijs in de inkoop. Ondanks dat bieden we veel acties en aanbiedingen met een schappelijke prijs zodat toch iedereen van onze keuken kan genieten. Winst staat bij ons niet voorop, een gelukkig gezicht bij de gasten en ons personeel wel!

 

 

 

 

 

^ Naar boven