Luik

Jong geleerd...

Toen Daan nog een klein opdondertje was, brandde hij al snel zijn neus aan de pannen van zijn moeder. Doordat hij de leraren op school vaak over het kookpunt bracht, stond hij al snel achter het fornuis in de keuken te werken, waar hij vanaf zijn 17e als afwashulp bij zijn oom was begonnen.

 

Internationale ervaring

Door zijn passie voor lekker eten en zijn ondernemende geest reisde hij de hele wereld rond en kwam hij in aanraking met diverse culturen en speciale eetgewoontes/keukens. Op diverse locaties op de wereld werkte Daan als kok, maar ook als gastheer, o.a. bij de Olympische spelen van Sydney en Londen.   

Daarnaast werkte hij ook nog op verschillende cruiseschepen, met een capaciteit van vijfentwintighonderd passagiers en duizend bemanningsleden. Een klein drijvend vakantiedorp dus.

Vanuit Amerika reisde hij door naar St. Maarten, waar hij nog met een hooggekwalificeerde Zuid-Afrikaanse chefkok werkte, van wie hij de kunstjes van het vak nog beter onder de knie kreeg.

 

Nederland

In Nederland heeft Daan inmiddels op diverse goede locaties gekookt als kok en chef-kok. Sinds 2007 werkte hij als freelance kok door heel Nederland. Hier verrichte hij kookwerkzaamheden bij instellingskeukens tot in het sterrenrestaurant van Ron Blauw.

 

Enkele jaren geleden startte hij een eigen onderneming in Etten-Leur: Restaurant IL Mediterraneo.

 

      

 

Dankzij een goed verlopen Crowdfunding project is Daan verhuisd naar ‘t Ginneken en opende hij in mei 2015 restaurant “De Saeck”, waar hij de hoge service en fijne smaakbeleving van IL Mediterraneo in dit restaurant voortzet.

 

Op de menukaart is voor een ieder voldoende aanbod, zowel voor de vlees- en visliefhebbers, maar zeker ook voor de mensen met een speciaal dieet en voor vegetariërs en veganisten.

 

Alle gerechten worden zoals voorheen bereid met streek- en/of biologische producten. Door de vernieuwde locatie en het extra personeel zijn de prijzen hierop aangepast. 

 

Het welzijn en geluk van de planeet

Tijdens zijn reizen werd Daan zich niet alleen bewust van de schoonheid van het koken, maar ook van de prachtige natuur die wij op aarde hebben.

 

Lees verder over de 3P-formule bij restaurant De Saeck

 

 

 

^ Naar boven