Luik

Ecochic uit eten in Breda

In Europa is Amsterdam de vegan-hoofdstad. Het aantal restaurants dat vegan serveert per inwoner is nergens hoger. Ook Breda doet mee. In de stad vind je als veganist een aantal goede mogelijkheden. In het Ginneken serveert restaurant De Saeck verrassende veganistische gerechten.

 

Chef-kok Daan Hoogeveen houdt van groente. “Voor velen speelt vlees of vis de hoofdrol. Dat is toch waar de meesten het eerst naar kijken. Groente is vaak een bijzaak. Juist daarom kun je ermee verrassen.” In een vegan gerecht komt geen enkel dierlijk product voor. Hierin komt de creativiteit van Daan volledig tot zijn recht.


Rivke Jaffe, antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van het boek Green Consumption, heeft er een mooie term voor: ecochic. Ethisch consumeren, milieubewust genieten. Ultra-gezond eten en tegelijk jezelf verwennen.

Ga terug

 

 


 

Pilot Kids Menu

22 oktober 2018

De komende maanden willen we voor de kleintjes onder ons een leuk menuutje maken, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor dinerende mensen met kinderen.

 

Lees meer

Kunst in de Saeck

04 mei 2018

http://beeldhouwenmethartenziel.nl/Waar smaak en smaakvol elkaar ontmoeten!

 

 

Lees meer

Ecochic uit eten in Breda

02 mei 2018

 

 

Een vegetarisch of flexitarisch eetpatroon is niets vreemds meer. Vegan… dat moet bij het grote publiek nog een plek vinden. Met rijke veganistische gerechten op de kaart werkt De Saeck daar volop aan mee.

 

 

Lees meer

^ Naar boven