Hoe komen wij aan onze wijnen...

De linie

 

Marius van Stokkom is pionier en de oudste wijnboer van Nederland van wijngaard “De Linie”. Hij studeerde voedingsmiddelen-technologie aan de hogere landbouw technologische school in ’s-Hertogenbosch.

 

Door zijn kennis van vergistings- en biochemische processen besloot hij in 1977 (wegens wijnschandalen) een aanvang te maken met de aanleg van een eigen wijngaard in Made, Noord-Brabant. Dus een Nederlandse wijn.

 

Na diverse jaren te hebben geëxperimenteerd met verschillende druivenrassen en wijnbereidingprocessen, slaagde hij erin om een zeer acceptabele wijn te produceren. Hierna werd besloten om de wijngaard te vergroten met het doel om op commerciële schaal Brabantse wijn te gaan produceren. Marius, een van Nederlands beste wijnboeren heeft ons in contact gebracht met John..

Inportwijnen van John en Pleun...

We stellen hun passie even voor aan u: Al in zijn studententijd verkocht John zuivere vruchtensappen. In de auto van zijn vader, met de beste sinaasappels van zijn neef die groenteman was, ging John door de binnenstad van Den Bosch om elk café en restaurant te voorzien van het zuiverste fruit met het lekkerste sap. In deze periode is de liefde voor ZUIVERE producten en de PASSIE voor wijnen geboren.

 

In 2008 startte John zijn wijnbedrijf. In die tijd waren John en Pleun al een stel en werkte Pleun op de achtergrond mee in het bedrijf. Pleun komt uit een bourgondische familie waar van wijn en goed en lekker eten werd en wordt genoten. Vele flesjes uit haar vaders kelder kwamen op tafel en werden gekeurd, besproken en doorgelicht. Wellicht is het daarom dat in die tijd ook bij Pleun haar PASSIE voor ZUIVERE wijnen is ontstaan.

 

Genieten van eerlijke wijnen. Geen gecorrigeer tijdens en aan het eind van het vinificatieproces. Niet om allerlei redenen nog even de wijn aanlekkeren met allemaal stoffen en middelen die je eigenlijk niet in je wijnen wilt hebben. Nee, wijn gaat over zuiverheid, eerlijkheid, duurzaamheid, de bodem, ’t terroir, het juiste klimaat, een kundige snoeitechniek, een getalenteerde wijnmaker en een schoon en eerlijk vinificatieproces.

 

Wijn gaat ook over mensen, passie, sfeer, gezelligheid en beleving. En daar wordt de ‘match made in heaven’ tussen John en Pleun bezegeld. Allebei gedreven, gepassioneerd en mensen-mensen. Allebei met dezelfde visie over hoe wijn moet zijn. ZUIVER en EERLIJK.

 

De wijnmakers en eigenaren van elk chateau waar we mee samenwerken kennen John als een Wijn-econoom, maar ook als een echte “negotiator”. "Want," zeggen John en Pleun, Je "je moet doen wat je zegt. Je kunt het allemaal wel roepen maar dat doet iedereen. Naast een hele lijst van criteria waar onze wijnhuizen aan moeten voldoen om de zuiverheid te garanderen, willen we ook een eerlijke prijs. Want zuiverheid en kwaliteit is één, maar ook een scherpe en concurrerende prijs neer kunnen leggen, dat is twee!"

 

Ga naar onze drankenkaart

Reserveer nu uw tafel !

 


Recensies

Leuk restaurant met leuke en attente bediening

18 november 2018

Het eten was zeer goed, met de Iens korting konden we gewoon uit de hele kaart kiezen.

Lekker eten, verrassende gerechtjes

17 november 2018

Voorgerechtje heel klein maar al met al 3 gangen voldoende. Bediening piepjong en onervaren maar heel vriendelijk. Kortom ik zou hier graag weer terugkomen.

Verrassende combinaties en smaakvol

11 november 2018

Heerlijk gegeten! Verrassende combinaties en smaakvol. Zeker geen standaard kaart. Aanrader als je net even wat anders wil eten dan normaal.

^ Naar boven